Meer over leefstijl en de BLOEM®

Wist je dat BLOEM® staat voor alle aspecten die belangrijk zijn voor je gezondheid?

Beweging

Beweging

Lidmaatschappen

Lidmaatschappen

Ontspanning

Ontspanning

Eten en drinken

Eten en drinken

Motieven

Motieven

De letters van BLOEM®

Beweging
Gebrek aan beweging is minstens zo slecht als roken. Er wordt gekeken welke vorm van beweging bij je past en op welke manier dit in je dagelijks leven kan worden ingepast.

Lidmaatschappen
Eenzaamheid is één van de grootste oorzaken van stress. Zijn er voldoende ondersteunende sociale contacten, zoals vrienden, familie, buurtgenoten?
Zo nodig kijken we naar uitbreiding van het sociaal vangnet.

Ontspanning
Niet weten hoe met stress om te gaan is de grootste oorzaak van ziekten. Naast de fysiologische gevolgen van chronische stress, kan het slapeloosheid veroorzaken door verstoring van het circadaans ritme. Ook zorgt het voor verkeerde manieren van ontspannen door bijvoorbeeld roken of alcoholgebruik. Het wordt steeds belangrijker om bewust ontspanning te zoeken, zodat je weet waar de pauze-knop zit.

Eten en drinken
Vooral vulling en weinig voeding is één van de belangrijkste oorzaken van de Westerse welvaartsziekten. Wij kijken wat jij eet en dan kunnen we al vrij makkelijke adviezen geven. In andere gevallen is er meer begeleiding nodig, van diëtetiek tot leren koken. We kijken wat haalbaar voor je is. Het gaat hier bewust om het aanpassen van het voedingspatroon, niet om het volgen van een dieet.

Motieven
Geen doel hebben in het leven, geen zingeving ervaren, kan een grote bron van stress zijn. Welke zaken vragen veel van jouw aandacht? Denk aan verlies van baan en financiële zorgen. Belangrijk is dat je gaat kijken hoe je je leven kunt invullen zodat jij het zinvol vindt.

Gezondheidscentrum Vijverstaete
Piet Heinstraat 11
7202JN Zutphen